חברת לוגו לוגו, סטודיו גרפי למיתוג ופרסום דיגיטלי מבינה דבר או שניים על לוגו ואנו שמחים לחלוק אתכם את הסודות הגדולים שמאחורי הלוגואים המפורסמים. למה התכוון המעצב הגרפי? לזה בדיוק שנכתוב על הלוגו שהוא יצר. ואיך זה בדיוק קורה? כשיש חיבור טבעי בין הלוגו לבין המוצר ושאנחנו כצרכנים, קונים לפי סימן הלוגו עוד לפני שאנחנו מבינים אם זו האריזה הנכונה. כוחו של הלוגו.
לוגו פשוט וחכם בלי התחכמויות!
פשטות היא תכונה טובה בכל דבר בחיים. אבל כאשר מדובר על לוגו, זוהי בעצם הגאונות. זה כמו לנהל דו שיח עם הצרכנים והם אוהבים דברים קלים וברורים. תחשבו על זה בתור אקט של אומנות המכירה. ממי הייתם קונים מהר יותר? ממוכרת שמדברת בלי סוף וגורמת לכם לרצות להיעלם או ממוכרת שאומרת משפט אחד או שניים מכסימום, אבל מספיק חזקים ומשכנעים להרגיע את ההססנות שלכם ולסגור אתכם עסקה.
אותו דבר זה עם לוגו. הוא צריך להיות פשוט, מובן, ברור. הוא לא צריך ללכת עם "מדריך להבנת הלוגו" וכל התחכמות מיותרת. קחו למשל את הלוגו הישן של אפל, חשבו על אותו עיצוב לוגו שהיה לו בעבר. היו לו את כל צבעי הקשת. ולמה הם עברו לתפוח שחור ואפור? מאוד פשוט! כי זה יותר פשוט לאדם הממוצע לעכל 2 צבעים ולא את כולם ולמה יש שם ביס. איך הייתם עוצרים בגלל הלוגו הזה אם לא היה שם ביס?
מסר, מסר אבל מה זה ?
מאחורי כל עסק או חברה צריך לעמוד חזון כאשר היא רוצה קמפיין פרסום איכותי. כאשר לחברה יש חזון ומטרות היא הולכת לכבוש יעדים. המטרות חייבות להיות מגובשות ובלתי מתפשרות. אם חברת פיצה מחליטה שמכסימום זמן ההמתנה לפיצה שלה הוא 40 דקות, יכול להיות שבאמת לוגו שהכי מתאים לה צריך להיות משולב עם המספר 40. אבל אם חברת הפיצות הזאת תתחיל לפספס את ה-40, הלך עליה לוגו והלכו גם הלקוחות.
אז מה חשיבות המסר במציאות ולמה בלוגו? כאשר חברה מבקשת לעצב לוגו, הוא חייב להיות בנוי על המאפיינים המיוחדים שלה. כך עובד הראש הקריאטיבי לקחת את האלמנטים ולתרגם אותם למשהו ויזואלי. אם נמשיך להסביר את זה על חברת הפיצות הרי שבמקרה הנ"ל הלכנו על 40, אבל אם למשל היה יותר חשוב לה להגיד שהמוצרלה על הפיצה שלה אמיתית (כי יש גם זיופים) אז יכול להיות שהלוגו שלה היה מורכב מגבינה עם חותמת 100% אורגינל.
מהאפיונים שמייצגים את היתרונות של החברה בונים את הלוגו, מתהליך המיתוג, קידום אורגני ועוד. לא מכולם יחד אלא מהדבר המרכזי. בסופו של דבר זה צריך לקבל צורה גרפית ולעורר את האסוציאציות שיובילו למסרים. המסרים לא רשומים על הלוגו הם מגולמים בתוכו. זה יכול להיות בתמונה, זה יכול להיות בפונטים, במרחק שבין האותיות, בסגנון הצורני, כל אלמנט גרפי שמביא את המסרים בהכי פשטות שיכולה להיות כדי שהצרכנים יתחברו למסרים האלה בלי לעשות קורס באסוציאציות. פשטות כבר אמרנו!
הביס של אפל הוא גאוני!
בואו נדבר על הביס של אפל ונבין מדוע כולם זוכרים את התפוח הזה ורק אותו ולא עוד מיליון תפוחים בלוגואים. ברור שזה בגלל שאפל היא אפל אבל ברור גם שמי שתקע את הביס בתפוח היה גאון. זה מיתוג של לוגו! ומיתוג גאוני.
בינינו דמיינו לעצמכם מישהו תוקע ביס. יש בזה משהו מאוד "אלים, רעב, אגרסיבי" ועל התפוח של אפל מישהו תקע חתיכת ביס רציני. בגרסה הראשונה של הלוגו היה את אייזיק ניוטון שישב מתחת לעץ תפוחים, אחר כך העלימו אותו וגם את העץ והשאירו רק את התפוח. האם הייתה כוונה לעץ הדעת, סביר להניח שכן אבל למה הביס?
ביס בגרפיקה זה חוש הומור. זו בחירה, זה רעב למידע, זו טעימה עסיסית, זה רצון, זו מעורבות בקיצור מי שבוחר בלוגו של אפל מקבל ביס מהטכנולוגיה הכי הכי. כל כך פשוט שכל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה ועדיין כולם יזכרו את התפוח הרבה בגלל הביס. גאוני!